Автомобили

(ВИДЕО) Хаос во регионот: Кружен тек ги излуде жителите, на возачите ништо не им е јасно

Не сите подобрувања се навистина подобрувања. Доказ за тоа е она што во текот на неколку дена се случува во Копривница, поточно на новиот кружен тек кај Цветната улица и Улица Антун Михановиќ.

Во видеото кое го објавува „ePodravina“, а кое им го пратил читател, се гледа како возачите тешко сфаќаат како да возат на кружниот тек, а дел од проблемот лежи и во фактот дека на улиците сè уште стојат знаци со досегашната регулација на сообраќајот.

„Црвениот круг во средината на новиот кружен тек само што офарбан, мора да се постават рабови и други делови од кружниот тек, така што тој сè уште е во настанување. До крајот на неделата сите делови од кружниот тек ќе бидат наместени“, рекол за „ePodravini“ градоначалникот Томислав Голубиќ.

Додава дека, што се однесува до регулацијата на сообраќајот, според важечките прописи, додека не се постави нова сигнализација, не смее да се поместува постоечката.

„Ги молиме граѓаните внимателно да возат во тој дел на патот додека кружниот тек во целост не се доведе во функција“, заклучува Голубиќ.

Видеото можете да го погледнете ТУКА!