АвтомобилиПопуларно

Кристијано Роналдо забележан во неговото Бугати “Centodieci”

Кристијано Роналдо како да не е доволно познат па мора и да вози една од најретките коли на светот. Бугатито на Кристијано Роналдо е само 1 од 10 во постоење и е вредно 10 милиони долари.

Бугати за нивниот 110ти роденден одлучија да го направат „Centodieci“ моделот. Покрај тоа што имаше премногу проминентни луѓе кои што беа заинтересирани за колата, Бугати мораше најголем дел да одбие. Во вакви ситуации, колекционерите со поголем број на изминати модели на Бугати ја имаат предноста пред другите. Исто така Бугати бара луѓе којшто нема да ја продадат колата и поради Кристијано Роналдо е еден од најпознатите колекционери којшто бил избран.

Автомобилот го има претпознатливиот W16 мотор на бугати и има 1600 коњски силиi и развива од 0 до 100 км за 2.4 секунди.