Автомобили

“Genesis G80 EV Magma” е електричен супер седан кој се натпреварува со Мерцедес и BMW

“Genesis G80 EV Magma” е електричен супер седан кој се натпреварува со Мерцедес и BMW. “GENESIS” го откри “GV60 Magma Concept” минатиот месец на саемот за автомобили во Њујорк, каде што официјално го лансираше својот оддел за автомобили со високи перформанси наречен “Magma”.

Други концепти под хаубата на Genesis вклучуваат GV80 Coupe Concept, “G80 Magma Special” и “X Gran Berlinetta Concept”. Но, вториот концепт на брендот “Magma” во исто толку месеци нагласува дека програмата се забрзува.

Според Genesis, програмата Magma е дизајнирана да ги „редефинира границите на перформансите и луксузот, со крајна цел да се развие варијанта Magma со високи перформанси за секој постоечки модел во линијата“. Ова сугерира дека повеќе модели Magma би можеле да бидат на пат, имено дека се подготвува за моделот G70, а можеби дури и за водечкиот седан G90.