БизнисПопуларно

Илон Маск се спрема да го врати “Vine”

Газдата на твитер (сегашен Х) можеби размислува за оживување на “Vine” во блиска иднина.

Илон Маск неодамна на својот Х профил спроведе анкета, сугерирајќи враќање на Vine. Тој ги праша корисниците дали би подржале камбек на Vine во светот на социјалните мрежи.

Во анкетата, вкупно гласаа скоро 2.000.000 корисници а резултатите изгледааа вака:

За тие кои што не се запознаени со како всушност работи Vine. Тоа е социјален медиум кој дозволува објавување на видеа, но видеата не смеат да бидат подолги од 5 секунди.

Верувале или не, со овој 5 секундарен формат излегоа мнооооогу смешни видеа, може да видите неколку подоле.

Доколку се врати Vine, би била директна конкуренција на TikTok и би се совпаѓало со барањата од америчкиот сенат за социјалните мрежи кои што се користат да имаат американско потекло