БизнисПопуларно

Конечно познато кој е основачот на Биткоинот?

За тие од вас кои што не се темелно запознаени со биткоин, основачот е тотално непознат за јавноста, познат е само под псведонимот Сатоши Накамото

Веќе долго време се шпекулира кој е основачот на биткоин, и сега криптографери тврдат дека имаат многу добра претпоставка за тоа кој всушност е Сатоши Накамото.

По темелно истражување на блокчејнот, криптографери тврдат дека основачот на биткоин е човек наречен Пол Ле Ру.

Како што се дозна, Пол Ле Ру има доста сомнително минато. Имено, Ле Ру бил програмер, поранешен наркобос, и доушник за ЦИА.

Криптограферите беа успешни во декрипција на хашот на првата трансакција на Сатоши Накамото. Декриптирана порака на трансакцијата е “Оваа трансакција е направена од Пол Ле Ру кон Хал Фини на 12ти Јануари 2009”

Моменталната локација на Пол Ле Ру не е позната.