Бизнис

“Binance” го изненади светот со првиот крипто парфем?

Доста чудна изјава од најголемата светска крипто берза “Binance” за денот на жената. Првиот крипто парфем промовиран со слоганот “Кога мирисот ке се запознае со финансиите”

Со меѓународниот ден на жената се поблиску, не е изненадувачки да се видат технолошките брендови како споделуваат маркетинг кампањи за поддршка на жените во индустријата. Сепак, ова е потег кој никој не го предвиде. Binance, една од водечките крипто берзи во светот, најави сосема нов парфем со крипто-тема.

Мирисот „мирис се запознава со финансии“ првично беше закачен преку слика објавена на официјалната страница на Binance X/Твитер. Според сликата, мирисот на парфемот содржи „луксузна мода на егзотични состојки“.

Маркетиншки трик

На 6 март, последователно кратко маркетиншко видео откри дека мирисот не е нов производ на Binance, туку создаден за „да поттикне разговор“ за Меѓународниот ден на жената. Како што, според Binance, жените сè уште не инвестираат во крипто колку мажите.

„Го лансиравме нашиот нов мирис „CRYPTO“ како нов начин да отвориме разговори со јавноста за тоа што треба да се направи за да се премости родовиот дупка во крипто светот“, изјави Binance на својата страница X/Твитер.

Интересен коментар имаше еден од корисниците на X/Твитер “Очигледно ви фалат жени во тимот за макетинг”

За жал, никогаш нема да дознаеме како мириса парфемот бидејќи не е на продажба. Како и да е, според Binance, парфемот „Crypto“ и друга производи со темата на Binance, може потенцијално да бидат достапни за освојување на настани и во идни објави на социјалните мрежи.