ВестиПопуларно

Американец шокиран од разликите: Едната подземна железница е во Њујорк, а другата во Гуанжу во Кина

Како што знаеме, САД се уште се најголемата економска и воена сила, меѓутоа Кина не заостанува многу и граби моќно кон таа титула. Дали станува збор за најголем извоз, за најголема економија, за најмногу произведени електрични автомобили, Кинезите предничат во речиси се.

Па, според видеово, истото може да се каже и за нивната подземна желеница. Dечкото зад профилот “JasonLivingInChina”, на ТикТок објави видео во кое ги споредува подземната желеница во Гуанжу во Кина, и онаа во Њујорк во САД.

Можеби не не изнеади како изгледа кинеската, но Американците навистина треба да поработат на својата слика на најголема светска сила. Погледнете па кажете:

https://www.tiktok.com/@jasonlivinginchina/video/7366871578044353808?_r=1&_t=8mKNIP27BXJ