ВестиПопуларно

Американската граница помеѓу Остин и Мексико ширум отворена после новите мерки на Бајден

Во моментот границата помеѓу САД и Мексико во областа на Остин е буквално функционира на хотел „Промаја“ шема. Кој сака влага, кој сака излага, и се тоа без никаков отпор од американските власти. На времето Трамп се бореше да крене ѕид, а денес врховниот суд одлучи да се тргне оградата помеѓу двете граници што предизвика голем бес кај американскиот народ.

Интервју со граничната полиција на Америка укажува на тоа дека имигрантите имаат слободен влез и при влез ги товарат во комбе и го носат во Феникс, кај што ги снабдуваат со 3000 долари во кеш и мобилен телефон. Исто така им даваат рок од 2 години да се појават во суд со цел да се среди нивното државјанство.

Ова секако создаде огромен бес кај обожавателите на Доналд Трамп кој се заканија дека од ваквите постапки можно е да избие граѓанска војна со цел да се заштитат границите на САД.

На видеото подоле може да се види како американскиот со виљушкар ја креваат жицата со цел доселениците да влезат во Америка без граници. Какво влијание ќе има за иднината на Америка останува да видиме.