Вести

Бомбардиран Пакистан од страна на Иран

Почетокот на 2024 не започна баш најдобро за Пакистан од кога ненајдено беше бомбардиран во Балочистан, како што се збори по медиумите, наводно мета на напад било Пакистанска терористичка организација. За жал во нападот жртви беа тие што најмалце заслужиле, две деца.

По скоро 15 часа од бомбардирањето, нема никаков одговор од Пакистан, што доведе шпекулации од типот дека Пакистан биле запознаени со нападот и го одобриле бидејки сакале да се решат од терористите, но да не заборавиме дека тоа се само шпекулации.


Дали ке има понатамошни дестабилизации во блискиот исток, остнаува да видиме.