Вести

(Видео) Заборавете на европските метрополи, погледнете како изгледа Дакар

Во морето статии и фотографии за градови како Венеција, Барселона, Лисабон и други, ние ви нудиме можност да ѕирнете во Дакар, па кој знае, можеби и да одлучите да го посетите.

Дакар е главен град на Сенегал, сместен на Капвертскиот Полуостров, на брегот на Атлантскиот Океан.

Неговата позиција на западниот раб на Африка е погодна точка за трансатлантската и европската трговија.

Во 2005, населението на метрополитенската област било проценето на 2,4 милиони луѓе, од кои околу 1 милион се постојани жители на Дакар.

Исто така, можеби ви е познат по славното Рели.

Во морето статии и фотографии за градови како Венеција, Барселона, Лисабон и други, ние ви нудиме можност да ѕирнете во Дакар, па кој знае, можеби и да одлучите да го посетите.