Вести

(ВИДЕО) Израелски учесници за Евровизија нападнати од про-палестинска толпа

Израелските кандидатка за евровизија се најде под опсада од палестински протести кои се пресметаа со полицијата

Израелската кандидатка за Евровизија, Еден Голан, мораше да има над 100 полицајци, мотори и хеликоптер да ја придружува до местото на натпреварот поради безбедносни причини.

Меѓудругото, се одржа и масовен протест осудувајќи ја одлуката да се дозволи на Израел да учествува во натпреварувањето оваа година. Во протестот се претпоставува дека учествуваа дури 15 000 лица.

На протестот исто така учествуваше Грета Тунберг, позната по својата борба против климатските промени

Без оглед на безбедносните закани, евровизијата продолжи без препреки, и Израел се пласираше во финалето на натпреварувањето. Дали ке продолжат немирите пред големото финале останува да видиме!