ВестиПопуларно

(Видео) Мистер Бист и Ендру Шулц за Александар Македонски: „Тој е најпознат Грк, а не е Грк“

На некој поткаст, очигледно некаде во САД, на исто место седат најуспешниот Јутјубер “MrBeast” и еден од најактуелните комичари на денешницата, Ендру Шулц.

Видеото е постаро, ова што ние го гледаме конкретно е постирано пред една година, а самата емисија е можеби постара, но мислиме дека вреди да ве потсетиме на овој муабет.

Најпрво Мистер Бист зборува дека гледал документарец за Александар Македонски и дека бил воодушевен од што тоа што се направил. Дека ги добил сите големи битки, дека го освоил половина свет, сето тоа што го учевме и ние по историја.

Ендру Шулц се надоврзува и вели: „Александар Велики, од Македонија. Македонија и денес е држава. Интересно е што тој е најпознатиот Грк, што не е Грк“, вели Шулц.

„Ја знаеш историјата“, му вели Мистер Бист.