ВестиПопуларно

(ВИДЕО) Насоки за како веднаш да си го уништите животот од оваа госпоѓа

“Се надевам еден ден некој ќе ја врати гилотината и ке ве убие сите еден по еден” – Ова беа зборовите во кои 28 годишната Риди Пател во САД, се обраќаше на градскиот совет. За жал таа не знаеше дека овој говор најверојатно ке биде нејзиниот последен.

“Ќе ве најдеме во вашите куќи, ќе ве убиеме” – Откако Пател ги изјави овие работи, таа веднаш беше изнесена од советот и уапсена од страна на полицијата.

Пател беше обвинета со 8 прекршоци за закана со цел за тероризам. Износот на нејзината кауција изнесува еден милион долари.

Палестинската група која што ја претставуваше Пател веднаш даде изјавата за нејзините постапки во која кажаа.

“Ние сме строго против било која изјава во која има закана во насока на надлежни”

“Изјавите на Пател, контрираат со нашите вредности и верувања за унифициран фронт.”