ВестиПопуларно

(ВИДЕО) Падна снег! Македонија бела насред април

Иако веќе речиси измина април, дебарскиот регион е под снег. Снег има и на стража, но и на други повисоки места.

Од АМСМ информираат дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, пo влажни коловози. Во западниот дел од државата, на повисоките места се бележат врнежи од снег, но засега не претставуваат пречка за одвивање на сообраќај.

„Нашите екипи се подготвени доколку има потреба да интервенираат. Имаме доволно абразивен материјал, сол и песок и нема никаков проблем“, вели Деар Лиманоски, раководител на дебарската секција на ЈП за одржување на регионални и магистрални .