ВестиПопуларно

(Видео) Уапсен еден од напаѓачите во Москва! Русија веднаш презема екстремни мерки

Еден од сторителите на терористичкиот напад веднаш беше уапсен по трагедијата. Останатите сеуште во бегство

Терористичкиот напад предизвика реакцијата каква што немала никогаш до сега во историјата на Русија. Министерството за внатрешни работи го презентираше проектот “Зарја”.

Проектот Зарја гласи дкека целиот машки персонал мора да пристигне на работа во рок од еден час. Секој мора да биде опремен со панцир и вооружен. Сите вработени исто така ќе мораат и да работат преку викенд.

Планот „Зарја“ е нешто што до сега не се случило и претставува „воена состојба“!

За нападот се огласи и потпаролот на русија Марија Захарова откако Америка ја предупреди Русија дека е во опасност од терористчки напад:

“На која основа официјалните лица во Вашингтон изведуваат заклучоци за нечија невиност среде трагедија?”

“Доколку САД имаат или имале веродостојни информации во овој поглед, тогаш тие мора веднаш да бидат префрлени на руската страна“.

Според службите за итни случаи, сега за сега има над 140 смртни случаи во концертната сала.

Во меѓувреме, Белата куќа и Украина потврдија дека Украина нема никаква вмешаност во нападот.