Вести

(Видео) Француски земјоделци градат ѕидови околу домовите на “корумпирани” политичари

Франзуите покажаа дека се прваци кога се во прашање протести

Француските земјоделци веќе подолго време протестираат поради зголемените мерки од страна на француската влада кога е во прашање земјоделството.

Денес во Франција се одржа годишниот саем за земјоделство на кое дрско одлучи да настапи претседателот Емануел Макрон и покрај тоа што земјоделците се фуриозни. Тие не само што го пречекаа жестоко и мораше веднаш да го напушти настанот, туку и ги блокираа улиците со трактори и почнаа да градат ѕидови околу куќите на политичари со цел да ги задржат внатре!

Пречекот на саемот не беше нешто подобар:

На крајот мораше да интервенираат специјалци а Макрон мораше да бега на нога!