ВестиПопуларно

“Видете го Париз, видете го Лондон, тие веќе се непрепознатливи” – Доналд Трамп ги предупреди американските граѓани

Во собир кој неодамна го одржа Трамп во Висконсин тој за пример ги зема европските метрополи за да укаже со што би се борел доколку е повторно изгласан за претседател.

“Цел свет виде што се случи во Европа откако ги отвориа вратите на џихад”, започна тој

“Видете го Парис, видете го Лондон, тие веќе се непрознатливи. Можеби ова ми предизвика малце проблеми со луѓето од Парис и луѓето од Лондон, но за жал, тоа е едноставно факт. Не се препознатливи, и не смееме да дозволиме тоа да се случи на нашата држава.”

Потоа се сврте муабетот на вредностите на САД.

“Имаме богата култура, традиција и вредности. Немам ништо против нивната култура и нивните традиции. Не смееме да дозволиме тоа да се случи и нема да се случи доколку сум јас претседател на државата.”