Вести

Евакуиран Санремо по дојава за бомба

Гала вечерта која беше организирана во вилата “Нобел” во Санремо беше предвремено прекината поради дојава за бомба. На галата биле присутни 30 учесници, а по сите проверки, полицијата потврдила дека вилата е безбедна.

Полицијата во Понеделник навечер добиле анонимен повик дека во вилата имало поставено пакет “бомба”, поради која била евакуирана зградата околу 23 часот.

По најавата за бомбата, беше дадена наредба за евакуацијата од куќата и све во близина на објектот. Пред да се трепне беше стасана полицијата, пожарникарите и кучиња тренерирани за откривање експлозиви.

Вилата беше отворена по неколку часа, како и автопатот Аурелије во близина на вилата, по што им биле дозволено на евакуираните да се вратат во своите домови.