ВестиПопуларно

Кенеди како опција за заменик претседател на Трамп?

Американските избори 2024 се ближат и се случуваат доста пресврти во нивната политичка сцена. Неодамна почнаа да кружат муабети дека воопшто нема ни да има избори во 2024 поради немири кој би настанале пред да дојде времето за гласањето.

Во америка веќе долго време се шпекулира за кој би му бил партнер и заменик претседател на Трамп во изборите. До сега, не се знаеше точно кон кого да се посочи но од Америка искачаат вести дека Трамп всушност чека Роберт Ф. Кенеди Џуниор да се откаже од неговата кандидатура и наместо да биде на списокот за гласање за претседатели, да биде кандидиран како заменик претседател на Доналд Трамп.

Според шпекулациите, Трамп веќе стапил во контакт со Кенеди за да му ја каже понудата. Наводно, Трамп сакал Кенеди да му биде пот претседател уште пред Кенеди да се кандидира но тогаш било прерано.

Трамп и Кенеди дадоа исти изјави кога е во прашање ситуацијата со границата во Tексас, па од тука не би било зачудувачки да бидат партнери на изборите во 2024. Кажуваат дека све е можно во овој момент. Сепак Трамп, на интервју во Фокс Њуз изјави дека веќе се знаело кој ке биде неговиот заменик претседател па останува да видиме.

Напишете коментар