ВестиПопуларно

Кралот Чарлс дијагностициран со рак!

Шокантни вести за Велика Британија изјавени од Бакинхемшката палата! Кралот Чарлс кој неодамна го дочека своето место на тронот, боледува од рак на простата.

Во изјавата гласи „Во текот на претходна проверка на кралот, беа пронајдени и други компликации за коишто не знаевме. Неговото височество веќе од денес почнува со лекови и борба против ракот. Во текот на овој период, препорачано е од докторите да не учествува во јавни собири. Во текот на ова лекување, кралот ќе се грижи за Велика Британија и со нејзината официјална документација“

Како што најавуваат медиумите, Чарлс и неговите доктори се многу позитивни со оглед на тоа дека ракот бил откриен многу рано и неговата прогноза е добра. Исто така според медиумите, пријател на кралот рекол дека доколку го видите нема ни да препознаете дека е болен.

Подолу е официјалната изјава на Бакинхемшката Палата