ВестиПопуларно

“Мислам дека треба да ги убиеме сите” – мрачна изјава на Американскиот конгресмен

Вилијам Ендрју Оглс IV е американски политичар и бизнисмен кој служи како претставник на САД за 5-тиот конгресен округ на Тенеси од 2023 година.

Кога на Оглс му пријдоа граѓани со камера и почнаа да го прашуваат за Израел и Палестина, изгледа конгресманот заборави да се цензурира кога ги искажува своите мисли. Погледнете.

Во видеото го прашуваат Оглс:

“Сте ги виделе ли снимките од распарчаните бебиња? Тоа се моите пари од данок! Вие планирате да ги бомбардирате тие деца!”
На ова конгресманот одговара “Па јас мислам дека треба да ги убиеме сите ако тоа ти прави кејф”

Војната помеѓу Израел и Палестина продолжува и неодамна беше бомбардиран и Либан од страна на Израел