Вести

Можете ли да го познаете овој политичар од неговата слика за табло?

Иако нема повеќе мустаќи и долга коса, многумина мислат дека не е променет.

Премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, пред две години на социјалната мрежа Фејсбук објавил своја фотографија од матура.

На фотографијата може да се види дека Орбан во младоста пуштал долга коса и дека носел мустаќи. Во тоа прилика, Орбан на актуелните матуранти им посакал среќа.

Виктор Орбан е роден во 1963-та година. Бил претседател на Владата и од 1998-ма до 2002-ра година. Неговата партија Фидес, во коалиција со Христијанско-демократската народна партија на изборите во 2010-та година освоила 52,73% од гласовите, односно двотретинско мнозинство во Унгарскиот парламент, а Орбан се вратил на местото премиер.