ВестиПопуларно

Нов проблем за Македонецот: Оваа европска земја не ги признава возачките со “Северна” туку само со Република Македонија

Италија не ги признава возачките дозволи со „Северна“. Македонците таму можат без никаков проблем да ги преведат старите возачки со „Република Македонија“, но не и новите.

Дејан Кутаноски кој живее во Венето добил предупредување од тамошните власти дека има рок од една година да се снајде и да обезбеди возачка со „Република Македонија“.

-Од септември 2024 јас останувам без возачка дозвола или треба да преполагам од ново, од почеток да преполагам, теорија, пракса се. Околу 1.800 – 2.000 евра кошта возачката дозвола, вели Кутаноски за Сител.

Ги контактирал и македонските и италијанските власти. Но и двете страни си ја префрлаат топката. Целиот текст можете да го прочитате ТУКА.