ВестиПопуларно

Овој светски аеродром нема изгубено ниту еден багаж повеќе од 30 години

Меѓународниот аеродром Кансаи во Осака, Јапонија, кој е изграден на вода, не изгубил ниту еден багаж повеќе од 30 години.

Во соопштението, седмиот најфреквентен јапонски аеродром рече дека нема изгубено патнички торби од отворањето во септември 1994 година, и покрај тоа што во просек има меѓу 20 и 30 милиони патници годишно.

Но, и покрај нивниот импресивен рекорд за багаж, вработените велат дека не е ништо за фалење.

Кенџи Таканиши, службеник за односи со јавноста за Кансаи, рече: “Не се чувствуваме како да правиме нешто посебно”.

Сосема очекувано, аеродромот ја освои наградата “Skytrax” за најдобар аеродром во светот за испорака на багаж оваа година, по осми пат. Наградата оценува неколку клучни фактори, вклучувајќи го одговорот на аеродромот на изгубениот багаж, колку ефикасно се испорачуваат торбите и колку долго патниците мора да ги чекаат своите торби при пристигнувањето.