Вести

Пустините во Мека и Медина се претвораат во зелени шуми!

По обилните дождови, делови од пустината во Саудиска Арабија во близина на Мека и Медина станаа зелени.

Оваа трансформација, особено на запад, се должи на вишокот на вода, што доведува до раст на тревата и растенијата. Фотографиите покажуваат камили како пасат на свежа трева, а некогаш сушните области сега се живописни со бои.

Многу муслимани ширум светот признаа дека пророштвото е исполнето и Судниот ден е поблиску отколку што можеме да замислиме. Пред околу 1400 години, пророкот Мухамед раскажува:

„Последниот час нема да дојде пред богатството да стане изобилно и преплавено толку многу што човек ќе го извади Зекат од својот имот и нема да може да најде некој да го прифати од него и додека земјата Арабија не се врати во ливади и реки“. (Сахих Муслим-157в)

Оваа необична глетка е видлива и од сателитите на НАСА.