Вести

Тука можете, таму никако: Ако го направите ова во Германија, ризикувате да останете без 25.000 евра

Казните се движат до 25.000 евра, а ако тоа го правите често, може да завршите на суд.

Мирисот на комшиска скара едноставно не може да ве искушува меѓу германските згради, бидејќи скарата на тераса е забранета со закон. Треба да се напомене и дека казните достигнуваат и до 25.000 евра, а доколку не го почитувате ова правило, ризикувате да завршите на суд.

Германските медиуми јавуваат дека најголем проблем е ако користите јаглен за печење. Имено, премногу чад од скара не само што може да создаде непријатност, но и чувство на глад кај соседите, туку ги прекршува и германските закони за заштита на животната средина, пишува Index.hr.

Казните се движат до 25.000 евра, а ако тоа го правите често, може да завршите на суд.