ВестиПопуларно

(Фото) Заборавената страна на Скопје

На ТикТок профилот ETHNO.MK беше објавен “слајд шоу” од постари фотографии од Скопје.

Како што се наведува на последниот слајд, за жал, речиси ниедна од зградите на фотографиите повеќе не постои.

Се потсетува дека Скопје речиси 80 проценти беше уништен во големиот земјотрес во 1963-та.

1000 лица загинаа, а повеќе од 200.000 луѓе останаа без своите домови.

https://www.tiktok.com/@ethno.mk/photo/7343499520447188230

https://www.tiktok.com/@ethno.mk/photo/7343499520447188230