Животни

(ВИДЕО) Оваа крава носи “VR” очила, а причината е генијална

Погледнете го ова! Оваа крава носи “VR” очила, односно очила за виртуелна реалност и тоа е многу необично. Но, дали претпоставувате што гледа, и зошто некои сточари го прават ова?

Наводно, во Русија, фармерите им ставаат “VR” очила на своите крави во текот на зимската сезона. Знаете ли зошто?

Затоа што кога паѓа снег, кравите не може да се пуштат на зелените полиња да пасат, што кај нив предизвикува стрес и го намалува нивото на млеко кое го даваат.

Па, поради тоа, фармерите во Русија им ставаат “VR” очила им покажуваат чисти, зелени полиња, што ги релаксира кравите ги зголемува количините на млеко за 22 проценти, ако може да му се верува на нараторот на видеото.

Погледнете: