Животни

(ВИДЕО) “Овој древен вид претходи на повеќето диносауруси” – Огромна ајкула фатена на камера во морските длабочини

Станува збор за “Bluntnose sixgill”, oвој древен вид претходи на повеќето диносауруси и е доминантен предатор на екосистемот на длабоките води

Водечкиот научник во мисијата, д-р од FSU Marine Lab. Дин Грабс беше првиот што стави сателитска ознака на една од овие неостварливи ајкули директно од подморница.