Животни

Сме слушнале за “сребрен” златен ретривер, ама сега има и зелен?

Неодамна на социланите мрежи се појави сребрен ретривер, а сега новата интернет сензација е “Шамрок”, зелен ретривер..

“Шамрок”, кутре родено од златен ретривер,со впечатлива зелена нијанса, ги освои срцата на социјалните мрежи.

Керол Дебрулер од “Golden Treasures Kennel” објасни дека уникатната боја на Шамрок се должи на ретката состојба наречена “Биливердин” боење во утробата.

Зелената нијанса на Шамрок евентуално ќе избледе во текот на наредните шест недели