Животни

Дали знаевте дека црвените панди си ги користат опашките како перниче!

Црвената панда, позната и како помала панда, е мал цицач роден во источните Хималаи и југозападна Кина. Има густо црвено-кафеаво крзно со црн стомак и нозе, уши со бело обрабени, главно бела муцка и прстенеста опашка што исто така ја користи како перница!