Забава

Ало, полиција! Возам камен пијан: Возач се јавил за да се пријави сам во полиција

Полицијата во Северен Јоркшир во Велика Британија соопштила дека примила необичен повик од едне маж.

Станувало збор за човек кој се јавил да пријави пијан возач – само што тој пијан возач всушнот бил самиот тој.

Овој 52-годишен маж пред некој ден се јавил во полиција и признал дека вози пијан, а од станицата во соопштение рекле дека бил во алкохолизирана состојба па поради тоа не знаел што прави.

„Ова не се се случува секој ден. Ни се јави еден човек и ни кажа дека имал тежок викенд, а ние веднаш претивме патрола на местото каде што тој кажа дека се наоаѓа“, напишала полицијата на социјалните мрежи.

Епилогот бил таков што мажот бил уапсен, а по краткото задржување бил пуштен од затвор, со тоа што мора да се појави на судење на 29-ти февруари.

Upset male driver is caught driving under alcohol influence. Man covering his face from police car light.