ЗабаваПопуларно

Бадијала се убедувате дека љубовта е вистинска! Јасни знаци дека тотално не сте подготвени за врска!

Многумина од нас се стремат кон стабилна и посветена врска, но понекогаш излегува дека не сме подготвени за таков врска или па грешиме за типот на врска која што мислиме дека ја имаме.

Можеби тоа не е поради нашиот партнер, туку поради нас самите.

Еве пет знаци кои можеби ќе воспостават дека не сте подготвени за сериозна врска:

Недостаток на јасна визија за врската

Честопати ја изразуваме нашата желба за посветена врска, но што точно значи тоа за нас? Дали сме навистина подготвени за таков живот? Недостатокот на јасна идеја за тоа што подразбира таа посветеност и присуството на стравови може да доведе до испраќање погрешни сигнали до партнерот, што може да предизвика конфузија и дистанца.

Дилеми во врска со партнерот

Ако чувствувате и најмал сомнеж дека личноста до вас не е вистинската за вас, тоа може да биде показател дека навистина не е. Важно е искрено да размислите дали партнерот ги исполнува вашите основни критериуми и дали ги делите истите вредности, религиозни убедувања и финансиски приоритети.

Губење на интерес

Ако постојано барате забава и дружење со други луѓе, дури и кога сте со партнерот, тоа може да укажува на недостаток на исполнетост во вашата врска. Може да се случи дури и ако мислите дека сакате сериозна врска, вашето однесување да каже поинаку.

Бегање од длабоки емотивни врски

Иако нема ништо лошо во тоа да сакате да уживате, избегнувањето длабоки, лични односи со партнерот може да биде знак дека не сте подготвени за сериозна врска. Ако се чувствувате уморни кога зборувате за проблемите и чувствата на партнерот или не се чувствувате удобно да му се доверите, тоа може да биде знак дека можеби не сте подготвени за длабока емотивна врска.

Недостаток на блискост

Ако страста е тука, но ви недостига емоционална блискост со партнерот, можеби сте во неврзана врска која нема да доведе до сериозна и посветена врска. Размислете дали навистина сакате таква врска или можеби сè уште не сте подготвени за тоа.

Ако се препознаете во некои од овие знаци, можеби е време да се фокусирате на себе и да размислите што навистина сакате од врската и партнерството.