Забава

(ВИДЕО) Оваа куќа во Јапонија ке ве чини многу помалку од што очекувате!

Цените на недвижнините во Јапонија драстично се паднати откако се случи пад популацијата оставајќи некои простори ненаселени.

Куќата е изграде во 1986та година, и е напуштена веќе неколку години, но сепак, за напуштена куќа е многу средена.

Има 119 квадратни метри простор за живеење плус двор голем 987 квадратни метри.

За разлика од скопје кај што двособен стан од 60 квадрати може да се продава над 100.000 евра, во Јапонија, многу поголем простор иде само за 58.000 евра