Забава

(ВИДЕО) Сакале нејќеле, за 40 години сите ќе учиме кинески

Се шегуваме, сакавме малку подраматичен наслов. Но, ако се водиме по тоа дека “децата се нашата иднина”, иднината на Кина е безбедна.

Не сакаме да се мешаме во воспитување на децата, секој родител точно знае што е најдобро за неговото дете. Но, Кинезиве уште од градинка ги учат децата на дисциплина, додека многу родители на Запад “не сакаат да им го украдат детството на своите деца”.

Еве некои од активностите на децата во тамошните градинки:

@scene_of_asia

Chinese Kindergarten Concentration Exercises #china #kindergarten

♬ original sound – Scenes of East Asia