Забава

„Имам 47 години, богат сум, што да правам за да не бидам сам?” Одговорот на една жена стигна како ладен туш, настана хаос!

Откако еден маж прашал што треба да направи за да влезе во врска на 47 години, настанала расправија.

„Имам 47 години и сум сам. Што да правам” гласи насловот на објавата на популарната платформа Quora? Еден маж објаснил дека има проблем да најде жена со која ќе стапи во врска, а потоа следеле низа коментари кои предизвикале општа полемика. Се се случило кога една жена му рекла дека треба да „ужива во животот“.

“Имам 47 години и не се сеќавам кога последен пат бев на состанок. Брутално е тешко, но мислам дека пред 10 години конечно ја прифатив судбината. Имав одлична кариера, образован сум и богат. Ништо од тоа  не влијаеше на мојата љубовна ситуација, и покрај моите напори, повлекувањето од осаменоста не се случи.” гласаше објавата.

Многумина го кажаа своето мислење, а тие беа сосема различни. Додека едни го советуваа да продолжи да работи напорно бидејќи „нема ништо поубаво од тоа да ги поминете зрелите години во друштво на сродниот дух“, други пишуваа дека „среќата не зависи само од љубовниот статус“. Еве што напишаа тие:

„Тажен сум што го читам ова. На сите кои навистина копнеат за длабоко и трајно партнерство им посакувам чувство на единство. Уживајте во својата осаменост, но обидете се да ги отворите вратите“, „Продолжете да се обидувате, никогаш не знаете каде може да се сретнете твојата сродна душа“, „Во брак сум 13 години, но никогаш нема да се плашам да бидам сам, знам дека ќе бидам добро“, „Моите родители чекаат да се разведат во 60-тите години, а јас и  брат ми и рековме дека не ни е гајле кога ќе се разведат“ …

Потоа следеше одговорот на една жена која освои најмногу реакции.

„Имам 50 години и никогаш не сум била омажена и мислев дека ќе умрам ако не се случи тоа.  Сега не ми е гајле и многу сум среќна. Само уживај во животот! Биди среќен што ја имаш слободата да правиш што сакаш, кога сакаш и со кого сакаш“. 

Дали се согласувате со неа?