Забава

Кафето е 1 евро, а можете да ручате за само 6 евра: Во овој град во Црна Гора можете да одморите за малку пари

Една жена која неодамна била на одмор, на социјалните мрежи не се пожали на услугата што ја добила, а посочува дека цените се многу пристапни.

Гордана неодамна се вратила од одморот во Сутоморе, популарното одморалиште во Црна Гора, каде поминала 10 дена уживајќи во свежи впечатоци и најразлични понуди.

Иако цените се достапни, а одморите може да се организираат за скромна сума пари, таа нагласува дека има некои работи што треба да се земат предвид кога се планира одмор на ова место.

„Сутоморе ми беше вистинско освежување. Одамна не сум бил во Црна Гора, но впечатоците ми се измешани. Плажите се разновидни – има камења, камчиња и песок, па секој може да си го најде омиленото место за сончање. Морето е чисто и топло, вистинска оаза за уживање“, го споделува Гордана своето искуство.

Една од работите што и пречела беше политиката за изнајмување на лежалки за плажа. Лежалките се издаваат само во пар со чадор за сонце, што значи дека треба да платите помеѓу 10 и 15 евра, во зависност од локацијата. Ова е навистина непрактично, особено ако патувате сами или сакате само едно лице да ја користи лежалката.

Сутоморе, како што вели Гордана, е мало место кое може да се помине од едниот до другиот крај за половина час пешачење. „Цените во рестораните се многу пристојни. Со моите пријатели ручав во еден од рестораните на почетокот на шеталиштето покрај морето, каде што можете да јадете оброк од шест до 10 евра. Услугата е одлична, а атмосферата исто така. Во хотелот кафе како капучино или нес чини само 1,5 евро“, додала таа.