Забава

Кинеските Мекдоналдс продавници ги опремуваат столчињата со велосипеди за вежбање

Во одредени продажни места на Мекдоналдс ширум Кина, воведени се велосипеди за вежбање опремени со маси, што им овозможува на патроните да извршуваат повеќе задачи со согорување калории додека уживаат во нивните оброци.

Изработени од рециклирана пластика, овие велосипеди не само што обезбедуваат еколошки допир, туку и генерираат електрична енергија за полнење уреди додека се во употреба.

„Велосипедот генерира електрична енергија за напојување на секојдневните уреди како мобилните телефони и е дел од кинескиот проект „Upcycle for Good“ на Мекдоналдс“, се вели во соопштението. „[Тоа е] иницијатива фокусирана на создавање производи со пластични делови од рециклирани материјали“.

Компанијата исто така откри дека велосипедите Green Charging се инсталирани на две локации во Кина. Првиот е во ресторанот „McDonald’s Jieyang Wanda“ во провинцијата Гуангдонг, а вториот е на локацијата New Hualian Restaurant во Шангај.