ЗабаваПопуларно

Новата Мис Јапoнија е Украинка!

Голема контроверзија ја удри Јапонија поради тоа што во натпреварувањето за Мис Јапонија 2024, победи Каролина Шино која потекнува од Украина.

Шино е родена во Украина во 1998та година, но по нејзиното раѓање, мајка и се премажила за Јапонец и од 5 годишна возраст живеела во Јапонија и е натурализиран граѓанин.

Одлуката не беше добро прифатена од Јапонската јавност која инситираше дека нејзината победа е политички потег. Од една страна, многумина сметаат дека она „не ја претставува Јапонија“, а остатоткот смета дека „не треба да изгледа како Јапонка за да се претставува Јапонија“.

Организаторот на натпреварувањето имаше интересен одговор на изјавите дека она „немала ништо Јапонско во неа“ тој во екот на цела драма изјави дека она била „По Јапонка од сите вас“ со коешто навистина ја разлути јавноста.

Ова предизвика и одговор од самата Каролина Шино која кажа “Јас апсолутно сум Јапонка” и посака jапонскиот народ да не ја суди поради нејзиниот изглед. А со оглед на се што се случува низ светов, Јапонците треба да се среќни што не ги претставува маж…