Забава

Разведена жена советува: Три работи кои гарантираат дека никогаш нема да се разведете

По разводот, неизбежно е да се запрашате дали тоа можело да се избегне и дали вашиот брак сè уште вредел да се спаси.

Во бракот, како и во животот, нема гаранции за ништо, а идеалот „ќе останеме заедно додека смртта не раздели“ понекогаш постои само во филмовите.

Затоа е интересно тоа што го кажува оваа разведена жена за причините за нејзиниот емотивен слом и дали би направила нешто поинаку, доколку по некое чудо повторно помине низ истата приказна.

Никогаш не се менувај

Ако вие и вашиот партнер делите исти цели дури и по многу години заедно, тогаш имате големи шанси да останете заедно засекогаш.

Меѓутоа, во повеќето случаи ситуацијата е сосема поинаква. Не заборавајте, личноста што ја сакавте на 25 години не е истата личност што ја сакате на 40.

Проблемот е што никој не може да предвиди колку вашиот партнер или вие ќе се промените за време на вашиот брак.

Суровата вистина е дека ако се развивате и се менувате со текот на годините, во одреден момент се наоѓате себеси како гледате во личноста од другата страна на масата и се прашувате: Која е оваа личност и дали сè уште треба да бидеме заедно?

Контрола на срцето и умот на партнерот

Без разлика на емоциите, едно е сосема јасно: влегувате во брак со обичен човек, со сите негови маани и скриени „тикови“.

И сите ваши напори да го спасите вашиот брак нема да бидат важни ако сте единствениот кој се обидува да го спаси.

И не, заборавете на заедничките предрасуди: Разводот не е знак дека сте неуспешни или губитници.

Не се разведувајте, по секоја цена

Ако си речеш: Никогаш нема да се разведам, тоа е тоа, ќе останеш засекогаш во брак.

Се разбира, тоа има свои позитивни и негативни страни.

Истражувањата покажуваат дека ситуациите кога разводот е јасна опција може да ја зајакнат или освежат врската.

Во секој брак, во одреден момент се наоѓате во калта со проблеми над вашата глава. Но, тие болки и страдања можат да ве направат посилни, па дури и да ја зајакнат вашата врска.