Забава

2 милиони долари за парфем!? Најскапите парфеми во светот!

Неодамна искочи список за десетте најскапи парфеми во светот за 2024

⁠10. Roja Haute Luxe by Roja Parfums – 3500 илјади долари

9. Marilyn Monroe’s Chanel No.5 од Chanel – 10 илјади долари

8. ⁠Baccarat Les Larmes Sacree de Thebes – 16.8 илјади долари

7. Pleine Lune sur le Nil, Parfums De Burmann – 30 илјади долари

6. 1 Million Luxe Edition од Paco Rabanne -57 илјади долари

5. ⁠J’adore L’or Prestige Edition од Dior – 75 илјади долари

4. No. 1 Majesté impériale од Clive Christian – 215 илјади долари

3.⁠ ⁠DKNY Golden Delicious – 1 милиони долари

Обложен со над 2.909 скапоцени камења, овој мирис е создаден за да има корист од „Акција против гладта“.

2. ScentShumukh – 1.29 милиони долари

Гинисов рекордер за најмногу дијаманти поставен на шише со парфем со мириси како индиско агар дрво и турска роза.

1. Le Monde Sur Mesure – 2 милиони долари

Овој таен мирис е создаден исклучиво за еден купувач. Шишето е златно и обложено со дијаманти.