Забава

7 годишно девојче скришно нарачало дизајнерска чанта вредна 600 долари!

На интернет стана вирално видеото на Американската тиктокерка Сторми Ли и нејзината седумгодишна ќерка Амелија, која преку интернет купила скапа чанта со кредитната картичка на нејзината мајка без знаење на родителите.

Во сега веќе вирално видео на TikTok, како што објасни мајката на Сторми, нејзината ќерка Амелија ги искористила своите пари за да купи скапа дизајнерска чанта „Marc Jacobs“ која е популарна веќе некое време и наводно, без знаење на нејзината мајка, потрошила 600 долари за неа.

Видеото на TikTok започнува со мајка која и вика на својата ќерка, објаснувајќи и дека ниту едно седумгодишно девојче не смее да носи такви чанти, но од реакцијата на Амелија може да се каже дека „зборува за ништо“.

Несвесна за своите постапки, Амелија, сепак, носејќи ја својата нова омилена чанта на рамо, самоуверено одговори:

„Па, јас не сум како другите девојки. Не сум евтина како нив“.

На запрепастување на прво нејзината мајка, а потоа и на целиот интернет, девојката со ист тон изјавила дека научила да ја користи картичката на нејзината мајка гледајќи ја како секојдневно купува скапи чанти онлајн. Таа, исто така, ја остави запрепастена бидејќи ја негираше одлуката на нејзината мајка да ја врати чантата.

Реакциите на корисниците беа различни. Додека некои ја критикуваа Сторми дека јавно ја посрамоти нејзината ќерка, други сепак беа згрозени од однесувањето на малото седумгодишно девојче.

„Кој нема ќерка не разбира“
По многу коментари и прозивања, Сторми повторно се огласи во подоцнежното видео и одговори дека луѓето кои негативно коментираат за нејзиното родителство треба да се срамат од себе – објаснувајќи дека секој што нема ќерки не може да разбере што прави таа.

Исто така, додала дека нема намера да ја врати чантата затоа што не сака да го скрши срцето на своето мало девојче кое нема да биде казнето, токму затоа што е мајка која никогаш нема да биде груба со својата ќерка.

„Нашите родители на време не тепаа“
Откако и второто видео предизвика гнев во коментарите, се огласија луѓе од Балканот кои помислија дека се ќе биде поинаку доколку Амелија дојде на Балканот „барем на еден месец“.

„Пратете ја на Балканот со нас на еден месец“, „Потребна и е една папуча по газот“, „Нашите на време нè тепаа“, „Ова дете буквално треба да ги доживее балканските методи на родителство“ напишаа корисниците од Балканот.