БизнисПопуларно

“Не сакавме да ја уништиме креативноста, направивме грешка, жал ни е” – Apple ја повлекоа новата реклама за iPad

Новата реклама на Apple не помина баш најдобро откако добија поплаки од корисниците за негативноста на рекламата. Како што изјавуваат поплаќите, рекламта покажувало како технологијата ја убива уметноста.

По поплаките, Тор Мирен, потпаролот за комуникација на Apple изјави:

“Креативноста е во нашата ДНК во Apple и за нас е неверојатно важно да дизајнираме производи што ги поттикнуваат креативците ширум светот.

Нашата цел е секогаш да го славиме огромен број начини на кои корисниците се изразуваат и ги оживуваат своите идеи преку iPad. Направивме грешка со видеото и жал ни е“.