ВестиПопуларно

Позната судбината на терористите што ја нападнаа Москва: “Oстатокот од нивните животи ке помине во импровизиран ковчег”

Русија најверојатно ги доби сите потребни информации од терористите па сега медиумите изјавуваат дека се спрема нивен трансфер во ќелија.

Секако дека кога станува збор за еден од најгрозоморните настани во историјата на Русија, ќелијата нема да биде баш како што јавноста ја имаше замислено.

Извршниот секретар на Московскиот јавен мониторинг комитет Алексеј Мелников, го изјави следното:

„Остатокот од нивните живот ќе помине во импровизиран ковчег, голем максимум 4 метри квадратни. Ке можат да се движат само во свиткана положба со рацете зад грб. Никогаш нема никој да може да стапи во контакт со нив“

На социјалните мрежи имаше поплаки тврдејќи дека била потребна и малце хуманост во пресудата, но поголемиот дел се сложуваат дека казната си е заслужена