ВестиПопуларно

Путин повторно избран за претседател на Русија!

Владимир Путин ке ја држи претседателската позиција во Русија уште 6 години откако победи со 88% од гласовите!

Во русија беше потребно само еден круг на гласање откако 88% од гласовите отидоа кај Владимир Путин.

Според вестите пренесени од руската изборна комисија, од луѓето со право на онлајн глас се појавија 95% што е нов светски рекорд за онлајн гласање.

Дури и опозицискиот лидер, Николај Каритонов имаше пофални зборови за Путин. “Тој е одговорен за својот циклус на работа. Зашто би го критикувал?”

Додека Путин во својот говор кажува дека све е разјаснето: “Мислам дека на сите им стана јасно. Кој и колку сака некој да не заплаши, кој и колку сака некој да ни ја потисне волјата и свеста, никој, како што веќе реков, никогаш во историјата не успеал во нешто вакво. Ниту сега им успеа, ниту ќе им успее во иднина. Никогаш”