ВестиПопуларно

Се што е познато за терористите фатени во Русија!

На Русија и беа потребни неполни 24 часа за да ги уапси сите учесници во нападот во Москва и да ги донесе пред суд. Некој од нив призна, некој од нив сеуште глумат храбри

1, Далерјон Мирзоев – 32 години, илегален имигрант од Таџикистан, имал истечена виза, татко на 4 млади деца. Призна вина за трагедијата. На сликата Далерјон има пластична ќеса околу врат

2. Саидакром Рачабализода – 28 години, наводно од Таџикистан, живеел во Москва

3. Шамсидин Фаридуни – 24 години, роден во Таџикистан, работник во фабрика, татко на 8 месечно бебе

4. Мухамадсобир Фајзов – Најмлад со 19 години. Фризер, во суд беше донесен во инвалидска количка која што не му беше потребна пред да го фатат.

Сега за сега само еден од терористите призна вина за нападот Москва. Но се верува дека ќе попуштат и другите но без разлика на тоа, сите четворица се осудени на доживотен затвор под “Рускиот акт за тероризам” за нивната вмешаност во нападот.

Што е наредно за терористите?

Нема човек што моментално сака да им биде во кожа на терористите. Според сликите и информациите кои што се постираат на социјалните мрежи, тешки времиња ги чекаат уапсените.

Еден од уапсените (Шамсидин Фаридуни) беше цврсто држен додека со струја му беа поврзани гениталиите. Тој беше еден од терористите кој беше фатен како убива деца во трагедијата.

Во видео коешто не можеме да го покажеме, среќникот под реден број 2 (Саидакром Рачабализода) му беше отсечено увото кое потоа му ставено во уста да го џвака. Русите изјавија дека увото му се “скинало од дрво” додека бегла. Сигурно.

Слична ситуацијата имаше и натпреварувачот со реден број 4 (Мухамадсобир Фајзов) на кој “Магично” му падна окото во текот на апсењето и сега користи инвалидска количка.

Владимир Путин ги помили сите учесници што помагнаа во фаќањето и апсењето на терористите.