ПопуларноСелебрити

Фифти Сент отвори огромно”G-Unit Studios” во Луизијана

Студиото “G-Unit” е филмско студио од 956.000 квадратни метри лоцирано во Шревпорт, Луизиана

„Како некој кој отсекогаш верувал во трансформативната моќ на музиката, филмот и телевизијата, јас сум премногу возбуден што можам да го претставам проширувањето на мојата G-Unit Film & Television преку лансирањето на G-Unit Studios токму овде во Шревпорт.” изјави фифти.

Од тешките приказни на улиците до привлечните приказни што ја дефинираат нашата ера, G-Unit отсекогаш бил повеќе од обична забава; тоа е платформа за гласови што треба да се слушнат, приказни што треба да се кажат. Донесувањето на G-Unit Studios во Shreveport не е само деловна одлука; туку е и посветеност на поттикнување таленти, создавање можности и градење заедница која напредува преку креативност и иновација.”

“На Шревпорт гледаме како светилник на инспирација и креативност“ кажа 50 за “Billboard”.

Зопочнат во 2005 година, “G-Unit Film & Television Inc.” има произведено огромен број содржини на различни платформи и мрежи, меѓу кои најпозната е ТВ серијата “Power”. Во моментов, Фифти има неколку емисии на мрежата STARZ, вклучувајќи ги и “BMF” и “Raising”