ПопуларноСелебрити

HBO одлучи да го откаже спинофот на „Game of thrones“ што се базира околу животот на Џон Сноу

Актерот Кит Харингтон, кој го играше познатиот командант на “The Nights Watch” во „Игра на тронови“, изјави за “ScreenRant” оваа недела дека спинофот на Џон Сноу “Веќе не се снима”

Харингтон (37) рече дека серијата претходно била во развој со HBO, но оттогаш е затворена. Актерот рече дека тој и креаторите на HBO ја укинале серијата бидејќи „не можеле да ја најдат вистинската приказна за раскажување“.

Веста за спинофот на Џон Сноу за прв пат беше објавена во 2022 година, по што Харингтон и HBO не издаваа ништо во врска со серијата.

Додека ја промовираше својата нова криминална драма „Blood for Dust“ во вторникот, Харингтон рече дека избегнувал да ја спомнува серијата додека била во продукција поради страв од пренесување премногу возбуда или па влошување на фан-базата на „Игра на тронови“.

„Во продукција, гледате на секој агол и гледате дали вреди“, рече Харингтон за спинофот. „И во моментов, тоа не е“.

HBO не ја коментираше одлуката да го прекине развојот на спинофот на Џон Сноу.

Масовно популарното ТВ шоу „Игра на тронови“ ја заврши својата осумсезона серија во 2019 година.

Оттогаш, приквелот „Куќата на змејот“ продолжи да зафаќа голем дел од фан-базата на „Игра на тронови“, а исто така го привлекува вниманието на новодојденците кон фандомите со приказни за внатрешна војна за наследување на Таргариен во куќата. Втората сезона ќе има премиера на 16 јуни.