Спорт

Фудбалска носталгија: Ова е дресот на Југославија за Европското во 1992-ра, а тука можете и да го купите

Ако сте од постарите генерација паметите, ако сте помлади веројатно татко ви има раскажувано дека Југославија 100 посто ќе го освоела Европското првенството во 1992-ра година да не се распаднела.

Југославија поради војната беше исфрлена од континенталниот собир, а на нејзино место влезе Данска, која на крајот и стана Европски шампион.

Како и да е, профилот “retrofootballshirtstore” продава ретро дресови (како што може да се заклучи по името), а еден од дресовите кои се продаваат е токму овој дрес.

Ако сакате да си збориме за идеален подарок за вашиот татко, не мора да мислите понатаму.

https://www.tiktok.com/@retrofootballshirtstore/video/7327340132330147104?_r=1&_t=8jrETC9eGRh