Спорт

Чави сепак останува во Барселона

Чави, наводно, одлучил дека сепак ќе остане во Барселона и ќе го види актуелниот договор кој има уште една година до крајот.

Тренерот оваа година најави дека ќе се повлече на крајот на сезоната, но оттогаш Жоан Лапорта, Деко и Рафа Јусте изјавија дека сакаат тој да остане.

Чави се состана со шефовите на клубот во средата на разговори за пресметка во куќата на Лапорта каде беше донесена одлука дека тој ќе продолжи.

Копе известуваат дека Лапорта може да даде официјално соопштение во четврток за да ја потврди веста.

Барселона беше поврзувана со трансфер на Ханси Флик, но тие гласини неодамна стивнаа, а Рафа Маркез се појави како можна опција наместо тоа.